Algemene huurvoorwaarden

Voorschot

Bij reservering dient een voorschot betaald te worden van 50%. Het saldo en de waarborg van € 500 dient op onze rekening te staan 6 weken voor uw verblijf. De waarborg wordt u ten laatste 2 weken na uw verblijf teruggestort indien er niets beschadigd of verdwenen is. Eventuele schade of bijkomende kosten worden van de waarborg afgehouden. Een week voor vertrek contacteren wij u i.v.m. de toegang tot de woning en alle verdere informatie i.v.m. uw verblijf.

Annuleren

Indien de huurder om gelijk welke reden wil annuleren betaalt hij de volgende kosten: annulering meer dan 3 maanden voor de aanvang van de huurperiode is kosteloos, annulering tussen de 90e en de 60e dag voor de aanvang van de huurperiode bedraagt 25%, annulering tussen de 59e en de 30e dag voor de aanvang van de huurperiode bedraagt 50%, annulering minder dan 30 dagen voor de aanvang van de huurperiode bedraagt 100%. Indien de huurder geen gebruik maakt van de vakantiewoning of deze voor het einde van de huurperiode verlaat, zal er geen enkele restitutie plaatsvinden. De huurder kan op eigen initiatief een annulatie-verzekering afsluiten bij zijn makelaar.

Praktisch

Parkeren kan zonder parkeerkaart in de omliggende straten. Enkel de huurder en het aantal personen op de huurovereenkomst vermeld, hebben recht tot bewoning van de vakantiewoning tijdens de aangeduide periode. Bij reservatie zal het aantal volwassenen en kinderen vermeld worden elke eventuele latere wijziging moet gemeld worden. De eigenaar heeft het recht in geval van niet naleving van bovenstaande regels, de huurders uit de woning te zetten en/of een schadevergoeding te eisen van € 500.

De woning kan betrokken worden de dag van aankomst vanaf 17h en dient verlaten te worden de dag van vertrek ten laatste om 10h omwille van de schoonmaak. De eindschoonmaak is inbegrepen in de huurprijs. Niettemin behoudt de eigenaar zich het recht voor een extra bedrag met de waarborg te verrekenen, indien de woning in slechte staat wordt achtergelaten. Bij vertrek moeten servies, pannen en kookpotten proper en droog opgeruimd zijn. Ook de oven, microgolfoven en de ijskasten moeten proper achtergelaten worden. Hetzelfde geldt voor de bbq. Bij vertrek haalt de huurder de bedden af en legt de lakens beneden in de gang. Hetzelfde geldt voor de badhanddoeken. De keukenhanddoeken graag op het keukeneiland leggen. Alle afval moet voor vertrek naar de afvalcontainers (500m) of worden meegenomen bij vertrek. Het achterlaten van afval zal verrekend worden met de huurwaarborg.

Schade

De woning werd volledig gerenoveerd en is perfect in orde. De woning dient, tijdens de huurperiode, door de huurder als een goede huisvader te worden beheerd. De huurder is aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt tijdens het verblijf. De huurder zal ons onmiddellijk op de hoogte brengen indien hij schade aanricht. Eventuele klachten moeten ons binnen de 48 uur na aankomst telefonisch meegedeeld worden. Er zal dan zo vlug mogelijk naar een oplossing worden gezocht. De verhuurder behoudt het recht om de woning aangekondigd te bezoeken tijdens de verhuurperiode voor controle en het verrichten van dringende werkzaamheden. Indien door overmacht de woning niet meer bewoonbaar zou zijn, zal de huurder de huur van de nog te huren periode terugbetaald krijgen, echter zonder verdere bijkomende schadevergoeding. Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor tijdelijke onderbrekingen in stroom of watervoorziening. De huurder heeft gratis de beschikking over TV, internet en alle andere huishoudapparaten. Hij kan dan ook geen geldelijke of andere schadevergoeding eisen indien één van deze toestellen defect zouden zijn. Hij wordt daarom ook vriendelijk verzocht om onmiddellijk eventuele defecten aan de verhuurder te melden. Wij zullen al het mogelijke doen om het defect zo vlug mogelijk te laten herstellen. De huurder gebruikt de vakantiewoning en tuin op eigen risico. De verhuurder kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor schade of verlies door de huurder geleden.

De woning ligt in een rustige woonwijk. Wij vragen met aandrang om de rust van de buren te respecteren tussen 23.00u en 08.00u en dit zowel binnen als buiten. De woning is bijgevolg bedoeld voor gezinnen met kinderen en niet voor groepen feestende jongeren of volwassenen. In de vakantiewoning zijn dieren niet toegestaan en mag er ook niet worden gerookt. Om al onze gasten een rookvrije omgeving te garanderen vragen we een schadevergoeding van € 250 bij vaststelling van rooksporen (geurhinder, peuken, assen).